Een logistieke oplossing

Minder voertuig bewegingen op de weg, dat is waar VersTrade naar streeft en ondertussen hard aan de weg aan het timmeren is om dat voor elkaar te boksen. Een logistieke formule die voor iedereen een uitkomst biedt.
De Nederlandse snelwegen kennen steeds meer woon-werkverkeer. Maar dat niet alleen, er rijden steeds meer grotere vervoerders over onze wegen. Kijk alleen al naar het aantal online bestellingen in de retail dat alsmaar toeneemt. Zo geldt dat ook voor horeca. Er zijn steeds meer aanbieders en ook het aantal horecazaken groeit, wat goed is! Laten we dat voorop stellen. De logistiek is hier niet op ingericht. Leveranciers vervoeren losse bestellingen waardoor er veel onnodig verkeer op de weg is. Het af en aan rijden van deze bestellingen maakt dat de Nederlandse weggen steeds verder dichtslibben.

Meer wensen, meer auto’s

VersTrade heeft haar ogen gericht op het terugdringen van al deze voertuig bewegingen.
 Logistiek draait om het vervoeren van goederen van A naar B. Voor de horeca geldt dat voedselproducenten dagelijks geconfronteerd worden met het aanleveren van hun producten aan groothandels. Een complex logistiek proces, waar producenten niet mee bezig willen zijn. Zij hebben hun handen al vol aan het creëren van hun mooie product.
Dat kan anders. In plaats van het aanleveren van producten aan de groothandel, komt VersTrade je product ophalen. Met depots door het hele land, wordt het mogelijk gemaakt om bij al deze producenten het product op te komen halen en dat doen we in één rit. Vervolgens bundelen we deze producten op een depot waarna we de geplaatste order uitleveren aan de horeca.
Dit is niet alleen een uitkomst voor de voedselproducent. Ook horecaondernemers krijgen te maken met het aanleveren van goederen. Door de toenemende diversiteit in productkeuzes, moeten chefs bij het samenstellen van een nieuwe kaart, steeds vaker op zoek naar producten die voldoen aan de wensen van hun gasten. Steeds meer allergieën en dieetwensen en vraag naar lokale producten, zorgt ervoor dat chefs op zoek gaan naar de pareltjes in de markt.

 

Steeds meer diversiteit

Deze diversiteit maakt dat het aantal voertuig bewegingen alsmaar toeneemt. Er rijden dagelijks steeds meer bestelbussen en vrachtwagens van en naar de stad. Doordat al deze producenten graag willen voorzien in de wensen van hun afnemers, maar niet de logistieke capaciteit hebben om al deze restaurants te kunnen voorzien van hun mooie producten, rijden er meer lege dan volle bussen rond. Kleine bestellingen voor één enkel restaurant.
Het VersTrade platform neemt dit uit handen. Voor beide partijen. Producenten hebben geen zorgen meer over het kunnen leveren van hun producten en horecaondernemers en chefkoks zijn niet langer vijf keer per dag bezig met het aannemen en controleren van vrachten. Zo zorgt VersTrade voor verbinding in de foodservice markt.

De App

De VersTrade app brengt mensen in verbinding. Voedselproducenten hebben de mogelijkheid om producten rechtstreeks aan horeca-ondernemers aan te bieden. Aan de andere kant kunnen horeca-ondernemers direct in contact komen met producenten, waardoor een eerlijk en transparant platform ontstaat waar vraag en aanbod samenkomen. Transparant doordat beide partijen altijd weten waar ze aan toe zijn, waar alle prijzen direct beschikbaar zijn en waar je precies ziet waar je bestelde product vandaan komt.