De korte keten van VersTrade samengevat

Ondernemers ontdekken dat meer consumenten graag lokale producten eten. Zij willen onnodige voedselkilometers (CO2) beperken, aangezien een niet lokaal menu al snel goed is voor 30.000 km. Daarnaast gunt de consument de boer een betere prijs, zodat hij of zij duurzamer kan telen voor behoud van biodiversiteit. Bovendien betekent directe levering, optimale versheid en smaak. Met bewuster consumeren ontstaat ook meer bestaansrecht voor regionale voedselproducenten op wat kleinere schaal. Deze passie volle ondernemers maken duurzame producten met eigenheid en dat verkoopt goed. Het stimuleert de lokale economie en maakt ons bovendien minder afhankelijk van grootschalige producenten. Het maakt onze relatie met de boer en producent, weer directer en transparanter. Daarmee komen ook de reële prijzen beter in beeld. Hoe kunnen ondernemers in horeca en detailhandel hier eenvoudig en voordelig hun assortiment mee aanvullen en zich onderscheiden?

Meerwaarde VersTrade voor ondernemers in de (lokale) voedselbranche

Horeca, detailhandel en zorgorganisaties kunnen met VersTrade direct inkopen bij de boer of producent via de VersTrade app. Visa versa biedt VersTrade boeren en voedselproducenten de optie direct te leveren aan bedrijven in horeca en detailhandel en andere organisaties. Vertragende en dure tussenschakels worden uitgeschakeld. Dat betekent een forse besparing op kosten, voordeel dat zich direct uitbetaald. VersTrade biedt een nieuw en uniek concept dat de markt op zijn kop zet. VersTrade verbindt leverancier en afnemer en faciliteert de verkoop en inkoop. Ze verzorgt de transport en financiële afwikkeling. Een volledig servicepakket, waar partijen in de korte voedselketen naar op zoek zijn.

Hoe werkt VersTrade precies

Een leverancier meldt zich aan en plaatst de eigen producten op het food platform inclusief de prijs en houdt hier controle over. Afnemers kunnen deze producten bekijken inclusief deze leveranciersprijzen en direct bestellen. VersTrade verzorgt de betaling, het ophalen, bundelen en bezorgen van de producten. VersTrade bezorgt gratis bij een minimale bestelwaarde. VersTrade is geen tussenhandel en wordt geen eigenaar van het product maar heeft als doel om de producent en afnemer direct te verbinden voor een reële prijs en minimaal transport.

VersTrade kan lokale en regionale markten verbinden tot compleet aanbod

VersTrade opereert landelijk met meerdere depots verdeeld over het land. Dat biedt de mogelijkheid om binnen lokale en regionale markten ontbrekende producten aan te vullen met aanbod uit andere regio’s. Denk aan producten die uit bepaalde streken komen. Op die manier kan je als bedrijf of als voedselcollectief een volledige assortiment inkopen met minimale voedselkilometers. Het is ook van belang dat je variatie kunt bieden in je assortiment om de klant te blijven interesseren en te binden. Een mooi voorbeeld is wijn die op een beperkt aantal plekken verbouwd kan worden zoals in Zeeland. Ook dit product kan binnen 24 uur geleverd worden in heel Nederland.

Ben je een leverancier en wil je meer informatie klik hier. Ben je een foodprofessional klik hier voor meer informatie.